الأربعاء، 8 أكتوبر 2014
الجمعة، 15 أغسطس 2014
الأحد، 1 يونيو 2014
وفرى فلوسك واتعلمى طريقة عمل الصلصال الصحى بالمنزل فى دقائق
فوائد استخدام الصلصال للأطفال فى سن قبل المدرسة:
الطين الصلصال من الحاجات المهمة جدااا للطفل نقدر نعمل بيها الحروف والارقام للاطفال قبل سن المدرسة الطريقة دي هتساعد الامهات جدا في توصيل المعلومة او عمل شكل لحيوان بيبدأ بحرف معين.
الطين الصلصال من الحاجات المهمة جدااا للطفل نقدر نعمل بيها الحروف والارقام للاطفال قبل سن المدرسة الطريقة دي هتساعد الامهات جدا في توصيل المعلومة او عمل شكل لحيوان بيبدأ بحرف معين.
الطين الصلصال يعتبر علاج لأنه مسكة العجينة هتخلي عضلات ايد الطفل تبقي قوية
وبيكون سهل ان يتحكم بالألوان والأقلام فى المدرسة
هناك العديد من الطرق والوصفات لعمل الصلصال بالمنزل لتوفيرالوقت والنقود والحصول على صلصال صحى من خامات طبيعية متوفرة لدينا جميعا نقدر نعمل
اشكال رائعة وممكن اولادنا يلعبو بدون خوف منها طبعا لأن كل مكوناتها طبيعية
المقادير:
1 كوب دقيق
1 كوب ماء
نصف كوب ملح
1 معلقة زيت طعام
الوان طعام
2 معلقة كريمة الترتارهنستبدلها بالخل او الليمون
الطريقة
نضع كل المكونات ما عدا الوان الطعام في قدرعلي نار هادئة لمدة 10 دقائق ونفضل نقلب لغاية لما المكونات تتطبخ وتبقي متماسكة وبعد كدة نقسمها لكذا جزء ونضع الوان طعام
دي صورة للمقادير والطريقة
كوب دقيق
كوب ماء
نصف كوب نشا
1 كوب ماء
نصف كوب ملح
1 معلقة زيت طعام
الوان طعام
2معلقة خل او الليمون
الطريقة:
نضع كل المقادير ماعدا ألوان الطعام في قدرعلي نار هادئة لمدة 10 دقائق مع التقليب المستمرحتى نحصل على عجينة متماسكة ثم نقسمها لعدة أجزء ونضع ألوان الطعام
اتعلمى طريقة عمل الصلصال بالمنزل ووفرى فلوسك وحافظى على صحة أولادك
1 كوب دقيق
1 كوب ماء
نصف كوب ملح
1 معلقة زيت طعام
الوان طعام
2 معلقة كريمة الترتارهنستبدلها بالخل او الليمون
الطريقة
نضع كل المكونات ما عدا الوان الطعام في قدرعلي نار هادئة لمدة 10 دقائق ونفضل نقلب لغاية لما المكونات تتطبخ وتبقي متماسكة وبعد كدة نقسمها لكذا جزء ونضع الوان طعام
دي صورة للمقادير والطريقة
الطريقة الأولى
المقادير:كوب دقيق
كوب ماء
نصف كوب نشا
ألوان طعام صحية
رائحة طعام
الطريقة:
نمزج المقادير جيداً وتوضع على نار هادئه لتصل إلى درجة الغليان
وتقلب جيداً ثم يضاف اليها ألوان الطعام ورائحة طبيعية (فراولة /موز/مانجو...)
2كوب ماء
الطريقة:
نمزج المقادير جيداً وتوضع على نار هادئه لتصل إلى درجة الغليان
وتقلب جيداً ثم يضاف اليها ألوان الطعام ورائحة طبيعية (فراولة /موز/مانجو...)
الطريقه الثانية
المقادير:
2كوب دقيق2كوب ماء
ألوان طعام
1 كوب ملح
1 ملعقة صغيره فا زلين
الطريقة:
نقوم بخلط المقادير مع بعضها حتى يتكون لدينا عجين متماسك
ملاحظة:
توضع في علبة بلاستك أو تلف بالبلاستيك حتى لاتتعرض للجفاف
1 كوب ملح
1 ملعقة صغيره فا زلين
الطريقة:
نقوم بخلط المقادير مع بعضها حتى يتكون لدينا عجين متماسك
ملاحظة:
توضع في علبة بلاستك أو تلف بالبلاستيك حتى لاتتعرض للجفاف
الطريقة الثالثة
المقادير:
1 كوب دقيق1 كوب ماء
نصف كوب ملح
1 معلقة زيت طعام
الوان طعام
2معلقة خل او الليمون
الطريقة:
نضع كل المقادير ماعدا ألوان الطعام في قدرعلي نار هادئة لمدة 10 دقائق مع التقليب المستمرحتى نحصل على عجينة متماسكة ثم نقسمها لعدة أجزء ونضع ألوان الطعام
طريقة الحصول على ألوان مختلفة من الصلصال
الاشتراك في:
الرسائل (Atom)